فهرست مطالب

نشاء علم - سال هفتم شماره 2 (پیاپی 14، خرداد 1396)

نشریه نشاء علم
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 14، خرداد 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی اکبر موسوی موحدی صفحه 71

    دانش و خرد به‌صورت نامریی حضور می‌یابد اما کارهای درست و شایسته از آن حاصل و پشتیبانی می‌شود. زیرساخت جامعه سالم، ایجاد فناوری‌های مفید و زیست سازگار، محیط‌زیست پایدار، اقتصاد پویا و رضایت‌مندی جامعه، آرامش و همزیستی انسانی و سبک زندگی مطلوب بستگی به بهره‌برداری از دانش و خرد دارد. حضور نیروی انسانی دانا و کشف علمی دست اول پدیده‌ها و فتح مرزهای جدید علم موجب ایجاد ضمیر دانش در جامعه می‌شود. پژوهش‌های بنیادی سرمایه‌ علم هستند. مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز علمی سرچشمه‌های علم هستند. امروزه این سخن بیش از هر زمان دیگری حقیقت دارد که نبض پیشرفت در فناوری در اختیار پژوهش‌های بنیادی است. کشوری که در علوم بنیادی به دیگر کشورها متکی باشد در صنعت به کندی پیشرفت خواهد کرد و در تجارت ملی و جهانی موقعیت ضعیفی خواهد داشت، صرف نظر از اینکه مهارت‌های حرفه‌ای و مکانیکی آن چقدر باشد. ساده‌ترین و موثرترین راه برای اینکه دولت پژوهش‌های صنعتی را تقویت کند حمایت از پژوهش‌های بنیادی و پرورش استعدادهای علمی است. یکی از ویژگی‌های علوم بنیادی این است که می‌تواند از راه‌های فراوان و مختلفی پیشرفت کند و زمینه را برای رشد فناوری‌های برتر فراهم سازد. در همه‌ زمینه‌های علمی، فنی و اجتماعی مهم‌ترین عامل محدودکننده عامل انسانی است. بسته به اینکه چه تعداد دانشمندان تراز اول در فلان رشته داشته باشیم، پیشرفت ما در آن زمینه‌ها تند یا کند خواهد بود. چگونه می‌توان سرمایه‌ علمی کشور را زیاد کرد؟ نخست، باید دانشمندان بسیاری اعم از مرد و زن را پرورش دهیم. مسئولیت این افراد آن است که دانش‌های جدید را ابداع کنند تا راه‌های گوناگون برای اهداف کاربردی و فناوری در آینده گشایش یابد تا افراد جامعه از شغل مناسب برخوردار باشند. پس آینده‌ علم در این سرزمین در گرو سیاست آموزشی ما خواهد بود. همیشه در طول تاریخ، علم کنز مخفی بوده است و مستقیما به پول و ثروت کلان همراه نبوده است بلکه علم به فرایندهای مختلفی تبدیل می‌شود و این فرایندها و حدواسط‌ها به رفاه زندگی، منزلت، آبادی، عزت، قدرت، ثروت عادلانه و تجارت حلال، سلامت منتهی می‌شود. علم سال‌ها از فناوری جلوتر است و آنی تبدیل به فناوری و کاربرد نمی‌شود. بعید است یک کشف علمی پایه، فوری به بازار برسد و تبدیل به ثروت مادی شود بلکه زمان لازم دارد تا با دیگر فرایندها و تجربه‌ها ترکیب شود و به تعبیری دگردیسی یابد تا محصول پایدار و ارزشمند خود را بنا نهد. در خاتمه پیام این نوشته این است برای ساخت کشوری آباد و پیشرفته می‌بایست دانش و خرد همراه با حضور نیروی انسانی توانا در تمامی روزنه‌های کشور رسوخ و چرخش نماید و بدون پژوهش و دانش تصمیم نگیریم و به دنبال فناوری‌هایی باشیم که چرخه دانش را طی کرده باشد.

  • علی اکبر صبوری صفحه 72

    بر اساس اطلاعات وبگاه علم موسسه اطلاعات علمی تامسون رویترز، در سال 2016، تعداد اسناد علمی منتشر شده ایران در علوم 34883 (1/86 درصد مقدار جهانی و رتبه هیجدهم جهان)، در علوم اجتماعی 1797 (0/60 درصد مقدار جهانی و رتبه سی و دوم جهان) و در علوم انسانی و هنر 145 (0/12 درصد مقدار جهانی و رتبه چهل و هشتم جهان) و در مجموع 35432 (1/67 درصد مقدار جهانی و رتبه هیجدهم جهان) می‌باشد. پس از پنج سال (2015-2011) توقف در رتبه بیستم تولید اسناد علمی، اکنون دو پله صعود در رشد علمی کشور دیده می‌شود. افزایش تعداد اسناد علمی ایران نسبت به سال قبل 12/7 درصد بوده است که در مقایسه با سال 2015 (4/1 درصد) از شتاب خوبی برخوردار بوده است. همچون سال گذشته، کشورهای امریکا، چین و انگلستان به ترتیب با 26/9، 15/6 و 7/0 درصد سهم از تولید اسناد علمی جهان در رده‌های یک تا سه قرار داشته و کشور ترکیه با 1/79 درصد سهم از تولید اسناد علمی رتبه هفدهم جهانی را کسب کرده است. همچون سال قبل، دانشگاه‌های تهران، علوم پزشکی تهران، امیرکبیر، تربیت مدرس و صنعتی شریف، به ترتیب، پنج دانشگاه برتر دولتی اسناد تولید علم در سال 2016 بوده‌اند. هفده و نیم درصد اسناد علمی تولیدی سال 2016 نیز متعلق به مجموعه دانشگاه‌های آزاد اسلامی بوده است. موضوعات مهندسی، شیمی، علوم مواد، فیزیک و ریاضیات بالاترین درصد مشارکت را در تولید اسناد علمی کشور داشته‌اند.

    کلیدواژگان: اسناد علمی، همکاری علمی، مشارکت دانشگاهی وبگاه علم، موسسه اطلاعات علمی تامسون رویترز
  • خشایار کریمیان صفحه 80

    رفاه اقتصادی، پیشرفت اجتماعی و توسعه پایدار با جایگاه علمی و فناوری هر کشور رابطه مستقیم دارد. توانمندی علمی شرط لازم ولی غیرکافی برای دگردیسی علم به فناوری و استفاده از نوآوری به عنوان نیروی محرکه اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه پایدار می باشد. سرمایه‌گذاری‌های انجام شده، ارتقاء جایگاه علمی ایران را به درجه هیجدهم تولید علم جهان رسانده است. لاکن، دولت‌ها تاکنون از توان عظیم علمی و فناوری فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران به عنوان مرجعیت علمی و فناوری کشور استفاده ننموده و رابطه آنها با فرهنگستان از الگوی کشورهای درحال‌توسعه پیروی نموده است. مخرج مشترک ناکامی کشور در تبدیل توانمندی بالای علمی به فناوری و نوآوری و استفاده از آن در توسعه پایدار، کمبود شرایط نهادی در ایران و در راس آن قانون غیرشفاف است. استقلال قوه قضاییه در اجرای قوانین موجود با عدالت کامل، تصویب لوایح کارآمد و به‌روز برای تقویت شرایط نهادی و قانون محوری به‌عوض فرد محوری، در درجه اول، و استفاده دولت از توان قابل‌ملاحظه علمی و فناوری فرهنگستان علوم به‌عنوان مرجعیت علمی و فناوری کشور، در درجه دوم، پیش‌شرط‌های دست‌یابی به اقتصاد دانش‌محور و رفاه اقتصادی، پیشرفت اجتماعی و توسعه پایدار می‌باشند.

    کلیدواژگان: شرایط نهادی، فناوری، نوآوری، فرهنگستان علوم، جایگاه علمی
  • مهدی ضرابی صفحه 90

    نان و برنج از غلات پرمصرف هستند. ارزش آنها به خاطر نشاسته (منبع تولید انرژی) و سبوس است. سبوس معدن فیبر، مواد معدنی و انواع ویتامین‌های ضروری است که برای تبدیل نشاسته به انرژی در سلول‌ها ضروری است. در ایران سبوس از غلات خارج می‌شود که این موضوع سبب انواع بیماری‌ها می‌شود. حذف سبوس به معنی عدم تولید انرژی و پیامد آن تبدیل گلوکز به چربی و قند خون است که منشا بیماری‌های سندروم متابولیک و قلبی و عروقی می‌باشد. از طرفی حذف سبوس به معنی فقر فیبر در غذای مردم و نتیجه آن کاهش ایمنی بدن و بروز انواع بیماری‌ها است. البته خوردن سبوس جدای از دانه مشکل‌ساز است. از جمله باعث کاهش جذب املاح دو ظرفیتی شده و یا موجب التهاب کولون می‌شود تا جایی که به انسداد روده می‌انجامد. لذا راز سلامت، خوردن نان سبوس‌دار کامل و برنج قهوه‌ای است. امروزه خوردن غلات سبوس‌دار یک فرهنگ در کشورهای با شاخص سلامت و طول عمر بالا تبدیل شده است. در آلمان که مهد نان است بیش از 80% انواع نان‌ها سبوس‌دار هستند. مصرف رایج برنج قهوه‌ای در چین و ژاپن از عوامل مهم جلوگیری از پیری زودرس است. اما علت حذف سبوس در کشور کم آگاهی مسیولان و مردم، مزه پسندی مشتریان و مشکلات پخت نان سبوس کامل است. در این گفتار ضمن بیان مخاطرات حذف سبوس، به راه‌حل‌های عملی در رفع این موانع اشاره شده است.

    کلیدواژگان: سبوس غلات، بیماری، سندروم متابولیک، سلامت غذا، آموزش
  • مینا حاجی زاده، مریم سلامی صفحه 100

    گیاهخوار، کسی است که از مصرف انواع گوشت اجتناب می‌کند و وگن ها، علاوه بر گوشت، لبنیات و تخم‌مرغ را نیز مصرف نمی‌کنند. هدف از این مقاله ارزیابی اثرات رژیم‌ها، به‌ویژه رژیم غذایی گیاهخواری بر سلامتی و بیماری است. رژیم‌های گیاهخواری باعث کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، عوامل خطرزای قلبی و عروقی، برخی از سرطان‌ها و مرگ‌ومیر می‌شود با اینکه رژیم گیاهخواری در مقایسه با اکثر رژیم‌ها دارای اثرات مفیدی بر سلامتی بدن هستند ولی درصورتی‌که به روش صحیح اجرا نشود باعث کمبود مواد مغذی شامل پروتئین، آهن، روی، کلسیم، ویتامین 12B و A، اسید چرب امگا 3 و ید می‌شود. در این مقاله اثر الگوهای رژیم گیاهخواری بر عملکرد عصبی و شناختی، چاقی، دیابت و سایر بیماری‌ها مورد توجه قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: متابولیسم، دیابت نوع 2، چاقی، تغذیه، رژیم گیاهخواری
  • مرجان سلیمان پور، رضایوسفی، علی اکبر موسوی موحدی صفحه 107

    خواب مرحله بسیار مهمی از زندگی است که سم‌زدایی بدن در آن رخ می‌دهد. میزان دقیق خواب مورد نیاز برحسب سن افراد متفاوت است و تعیین میزان زمان مورد نیاز برای هر فرد بستگی به ویژگی‌های فیزیولوژیک بدن آن فرد دارد. به طور کلی خواب خوب به خوابی در حدود 8 ساعت گفته می‌شود که در بازه زمانی حدود 9 یا 10 شب تا 5 صبح اتفاق می‌افتد. دلیل این پدیده آن است که سازوکارهای ترمیمی و فرایندهای تولید هورمون و آنتی‌اکسیدان‌های لازم بدن در این بازه زمانی شروع، پردازش و تکمیل می‌شود. هورمون ملاتونین طی فرایند خواب تولید می‌شود و تحت عنوان هورمون خواب شناخته شده است. ملاتونین ماده آنتی‌اکسیدانی است که تولید آن منوط به داشتن یک خواب خوب و به‌موقع می‌باشد. همچنین در نبود این هورمون افراد با مشکلاتی نظیر تنش، اضطراب، پیری سریع و دیابت مواجه می‌شوند. بی‌خوابی با افزایش عوامل دخیل در بیماری دیابت و عوارض مرتبط با آن نیز همراه است. داشتن خواب آشفته یا خوابی بی‌کیفیت نظیر اختلال در آغاز خواب و یا حفظ پیوستگی آن سبب افزایش خطر اختلال در سطح گلوکز و درنتیجه افزایش احتمال ابتلا به بیماری دیابت نوع-2 همراه است. بنابراین عادت به خواب سالم (خواب با کیفیت) می‌تواند به پیشگیری از بروز بیماری‌های مختلف کمک نماید. بهبود سلامت جامعه نیازمند آگاهی افراد از روش‌های اصلاح برنامه خواب و تنظیم ساعت بیولوژیک بدن می‌باشد.

    کلیدواژگان: کیفیت خواب، آنتی اکسیدان ملاتونین، ساعت بیولوژیک، بی خوابی، استرس، پیری، دیابت
  • منیره سادات موسوی، غلامحسین ریاضی صفحه 116

    مسئله آگاهی و شناخت، از دیرباز به‌عنوان مسیله‌ای مطرح برای بشر بوده و هزاران سال است که انسان بر روی این ویژگی منحصربه‌فرد خود در حال تفکر و تحقیق است. تاکنون اغلب تحقیقات در این زمینه، کارکرد شناختی را در ارتباط با مغز جانوران مورد بررسی قرار داده‌اند. طی دو دهه پایانی قرن بیستم، وجود نوعی رابطه غیرمنتظره و شگفت‌انگیز بین اختلالات شناختی و اختلالات قلبی-عروقی توسط پژوهش‌های بسیار زیادی در سرتاسر جهان گزارش گردید. این مطالعات، در نهایت در سال 1999 منجر به شکل‌گیری شاخه جدیدی از علم با نام نوروکاردیولوژی (عصب‌شناسی قلب) گردید که به مطالعه ارتباطات مغز-قلب می‌پردازد. پژوهش‌های انجام شده توسط محققین عصب‌شناسی قلب نشان می‌دهد که قلب بسیار پیچیده‌تر از یک پمپ مکانیکی بوده و حاوی یک سیستم عصبی مستقل می‌باشد که به‌صورت چند گره عصبی مرتبط با هم پیرامون سیستم هدایتی قلب آرایش یافته‌اند. به علاوه، تولید و ترشح درون‌قلبی بسیاری از هورمون‌ها و مولکول‌های کوچک مغزی که باعث انواع کارکردهای شناختی مانند حافظه، تفکر، تصمیم‌گیری و انگیزه می‌شوند، در حدی به این شبکه پیچیدگی بخشیده است که با عنوان یک "مغز کوچک" توصیف می‌شود. زمانی که فرد احساسات مثبت مانند بخشندگی و محبت را تجربه می‌کند، بیشترین هم‌زمانی در ارتباطات مغز-قلب ایجاد می‌گردد که موجب بهبود کارکرد شناختی می‌گردد در مقابل، احساسات منفی مانند تنفر و حسادت با برهم زدن هماهنگی در ارتباطات مغز-قلب، دارای اثرات منفی بر کارکردهای شناختی می‌باشند؛ لذا قلب نیز مانند مغز تاثیر قابل‌توجهی بر کارکردهای مختلف شناختی دارد.

    کلیدواژگان: کارکرد شناختی، عصب شناسی قلب، ارتباطات مغز-قلب، سیستم عصبی مستقل قلبی، مغز کوچک قلب
  • شکرالله کریمیان صفحه 122

    نوشتار حاضر در پی آن است تا با مروری بر پدیده دورنوردی از منظر کلاسیک و کوانتومی به این پرسش‌ها پاسخ گوید که آیا می‌توان از دورنوردی کوانتومی برای ارتباطات فرا-سرعت-نور استفاده نمود؟ و آیا دورنوردی انسان امکان‌پذیر است؟ بدین منظور، ضمن تبیین جایگاه نظری و تجربی دورنوردی، امکان‌پذیر بودن این پدیده به صورت طبیعی یا تحت شرایط آزمایشگاهی مورد بحث قرار گرفته است. نتایج بررسی آخرین اطلاعات گردآوری شده از فعالیت موسسات پژوهشی معتبر در خصوص دورنوردی مواد و اشیاء روشن می‌سازد که دورنوردی ذرات کوانتومی (اسپین‌ها،...) هم‌اکنون نیز در آزمایشگاه‌ها به انجام رسیده است. لیکن در حال حاضر هیچ شواهد تجربی و تیوری منسجمی وجود ندارد که دورنوردی یک شیء که دربرگیرنده مجموعه‌ای از ذرات کوانتومی باشد را توصیف کند. البته، از آنجایی که مطالعه تجربی سیستم‌های بزرگ کوانتومی به دلیل دشواری بسیار آن تاکنون محقق نگشته، محتمل است که در صورت مطالعه چنین سیستم‌هایی، اکتشافات هیجان‌انگیز پدید آید. بدین ترتیب، پاسخ نهایی به اینکه آیا دورنوردی انسان‌ها - حتی در تیوری - ممکن است، را باید به تدوین فرمول کامل فیزیک معطوف داشت؛ فرمولی که بتواند نسبیت را با مکانیک کوانتومی پیوند دهد. تا آن زمان البته، می‌توان چشم به ظهور کامپیوترهای کوانتومی دوخت تا شاید سکوهای توسعه ارتباطات کوانتومی و دورنوردی واقعی شوند.

    کلیدواژگان: دورنوردی، کوانتوم، مهندسی خلا، ماتریس فضا-زمان، فرامادی، خارق العاده (اکزوتیک)
  • اعظم آقایی میرک آباد، محسن حاجی زین العابدینی *، الهه سادات آقایی میرک آباد صفحه 129

    زندگی کنونی بشر به شکلی پیش رفته است که اشیاء نقشی حیاتی در آن ایفا می‌کنند. در گذشته اشیاء به‌عنوان موجودیت‌ منفک در حوزه محدودی عملکرد داشتند. اما فناوری نوین اینترنت اشیا که ارتباطات در آن فراتر از ارتباط انسان با انسان و ماشین با ماشین است باعث شده که کارکردهای داده‌ای در اشیاء فعال شده و عملکردهای نیمه هوشمندانه‌ای را در اشیا شاهد باشیم. در اینترنت اشیا میلیاردها یا تریلیاردها شی‌ء می‌توانند با یکدیگر و با محیط اطراف ارتباط برقرار کرده و به تبادل اطلاعات بپردازند. اخیرا موضوعات پژوهشی و کاربردهای جدیدی در زمینه اینترنت اشیا در کتابخانه‌ها شکل گرفته است. در این پژوهش ضمن مروری بر مفهوم و کاربردهای اینترنت اشیا به‌طور عام، به کاربردهای اینترنت اشیا در کتابخانه‌ها در جهت خدمات بهتر، پرداخته شده است. بر اساس یافته‌های پژوهش، استفاده از ابزارهایی مانند آینه سحرآمیز، شبکه حسگر بی‌سیم، حسگر ورقه‌ای تحت‌فشار و ارایه مدل‌هایی برای ایجاد فناوری اینترنت اشیا در کتابخانه پیشنهاد می‌شود. اینترنت اشیا می‌تواند ساختمان‌های کتابخانه را به ساختمان‌های هوشمند تبدیل کند تا کاربران بتوانند با اشیای مختلف در کتابخانه تعامل داشته و اطلاعات مورد نیازشان را با ابزارهای ارتباطی مناسب به‌صورت مجازی دریافت نمایند. اینترنت اشیا بر مجموعه‌سازی، مکان‌یابی، جستجو، دسترسی به منابع و سایر بخش‌ها و فعالیت‌های کتابخانه تاثیرگذار خواهد بود. ناگفته نماند که اگر اینترنت اشیا در کتابخانه‌های دانشگاهی پیاده‌سازی شود، شیوه خدمات‌دهی کتابخانه از خدمات فیزیکی و حضوری به میزان چشمگیری به خدمات غیرحضوری تبدیل خواهد شد.

    کلیدواژگان: اینترنت اشیا، کتابخانه های دانشگاهی، شبکه حسگر بی سیم، کاربردهای اینترنت اشیا، پردازش ابری
  • امید مسعودی فر صفحه 136

    مردم بومی از استعدادها و توانایی خاصی در خصوص شناخت و نحوه استفاده از تجارب برخوردارند. این دانش بومی از تاثیر متقابل بین جامعه و محیط سرچشمه گرفته و طی نسل‌ها انتقال می‌یابد. در طول تاریخ نگارش‌های فارسی بخشی از این دانش به کتابت در آمده است و سده‌ها مورد استفاده قرار گرفته است. یکی از مهمترین منابع برای شناخت کشاورزی و مدیریت آب‌وخاک در تاریخ ایران کتاب ارشاد الزراعه ابونصری هروی است که در سال 921 هجری قمری در پایان دوره تیموریان به نگارش در آمده است. این کتاب معروف‌ترین کتاب کشاورزی در تاریخ ایران تا قبل از شروع آموزش جدید کشاورزی در اوایل قرن نوزدهم میلادی است. این کتاب در حقیقت دانشنامه کشاورزی است. موضوعات کتاب به‌طور جامع در آب‌و هوا شناسی، زراعت، باغبانی، صنایع غذایی، گیاهان زینتی و طراحی باغ به‌صورت هشت روضه (بخش) آمده است. این کتاب منبع مهمی برای آشنایی با کشاورزی، گیاهان و اصول آن در دوره اسلامی می‌باشد. دانش بومی ایرانیان در کشاورزی در سطح بالای خود مورد استفاده سایر ملل در دوران گذشته قرار می‌گرفت. هدف این مقاله بررسی روش‌های ارزیابی خاک و آب برای زراعت بر اساس متن کتاب فوق می‌باشد. موضوعات این کتاب درباره انواع خاک، حاصلخیزی و تشخیص کارکردی آن می‌باشد. تحلیل و تفسیر فصل دوم این کتاب نشان می‌دهد پیشینیان روش‌های کارآمد و تجربی زیادی برای ارزیابی آب‌وخاک داشته‌اند که امروزه نیز می‌تواند بر اساس دانش بومی مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

    کلیدواژگان: دانش بومی، کتاب ارشاد الزراعه، خاک زراعی، خاک شور، آب، دانش بومی کهن ایران
|
  • AliAkbar Moosavi Movahedi Page 71

    Advances in technology are at the heart of fundamental researchKnowledge and intellect are invisible, but good and proper work is obtained and supported. The infrastructure of a healthy society, the creation of useful and environmentally-friendly technologies, a sustainable environment, a dynamic economy and a society's satisfaction, peace and coexistence, and a desirable lifestyle depend on the exploitation of knowledge and wisdom. The presence of knowledgeable human resources and the first-hand scientific discovery of phenomena and the conquest of the new frontiers of science will create a sense of knowledge in society. Fundamental research is the capital of science. Schools, universities, and science and research centers are the sources of science. More than ever, it's true that the pace of technological advancement is at the heart of basic research. A country that depends on other countries in fundamental sciences will slowly advance in industry, and will have a weak position in national and global trade, regardless of how professional and mechanical it is. The easiest and most effective way to strengthen the state of industrial research is to support fundamental research and the development of scientific talent. One of the features of the fundamental sciences is that it can progress in many ways and create the ground for the growth of superior technologies. In all scientific, technical and social fields, the main factor is limiting the human factor. Depending on the number of first-level scientists in the field, our progress in these areas will be rapid or slow. How can the scientific capital of the country be increased? First, we must raise many scholars and scientists, both male and female. The responsibility of these people is to devise new knowledge in order to open up diverse ways for future invention of technologies and so that people in the community have the suitable and right job. So the future of science in this land depends on our educational policy. It has always been hidden in the history of science, and it has not been directly related to just money, but science has become a process of many processes, and these processes and mediators are about the prosperity of life, dignity, wealth, power, fair and lawful wealth, Halal trade, Health. Science has been ahead of technology for many years, and instantaneous technology is not being used. It is unlikely that a scientific discovery will reach the immediate foundation of the market and become material wealth, but it will take time to combine with other processes and experiences and transform it into a sustainable and worthwhile product. At the end of the message, this is to build a developed country, knowledge and wisdom, with the presence of mighty manpower in all parts of the country and we should seek the technologies that bring the knowledge cycle to life.

  • AliAkbar Saboury Page 72

    Based on the number of scientific documents indexed in the web of science in Thomson Reuters, the number of Iranian scientific documents is 34883 (1.86% of the world value and rank of 18) in science, 1797 (0.60% of the world value and rank of 32) in social sciences, 145 (0.12% of the world value and rank of 48) in art and humanities and 35432 (1.67% of the world value and rank of 18) in total, in 2016. After five years (2011-2015) stop in the rank of 20th in the scientific documents production for Iran, now it is observed improvement two levels for the ranking and reached to 18th. Increase the number of scientific documents relative to the before year was 12.7%, which was more than the value in 2015 (4.1%) shows a good acceleration. Similar to the before year, USA, China and England were the ranks of one to three in the world due to their contributions of 26.9%, 15.6% and 7.0%, respectively, for scientific documents productions in 2016. The rank of Turkey was 17 due to its 1.79% contribution. As the before year, University of Tehran, Tehran University of Medical Science, Amir Kabir University of Technology, Tarbiat Modares University and Sharif University of Technology, respectively, were five top governmental universities in 2016. 17.5 per cents of scientific documents in 2016 are related to the all branches of Islamic Azad University. Engineering, Chemistry, Material Sciences, Physics and Mathematics were the top research areas in 2016.

    Keywords: Scientific documents, scientific collaboration, Contribution of universities, Web of Science, Institute of Scientific Information (ISI)
  • Khashayar Karimian Page 80

    A country’s economic prosperity, social development and sustainable development are directly related to its science and technology ranking. Competency in science is a necessary but insufficient condition for the transformation of science to technology and innovation, which serves as the driving force for science-based economy and sustainable development. Investments in science have improved Iran’s ranking to 17 on the global scale. However, various governments have not utilized the enormous potential of the Iranian Academy of Sciences as the country’s science and technology authority, and the relation between the government and the Academy follows the pattern of developing countries. The common cause of Iran’s deficiency in the transformation of its considerable scientific capabilities to technological ability and innovation for sustainable development is primarily due to the country’s deficiency of institutional conditions and at its apex the rule of law. Judicial independence for equal and just administration of the existing laws, passage of new bills for strengthening institutional conditions and a government of law and not of men, in the first place, and government’s utilization of the Academy’s considerable potential as the country’s science and technology authority, in the second place, are prerequisites to achieving a science-based economy, and thereby economic prosperity and social as well as sustainable development.

    Keywords: Institutional conditions, technology, Innovation, Iranian academy of sciences, Iran’s ranking in science
  • Mahdi Zarabi Page 90

    Rice and bread are two frequently used foods which are full of starch and bran. Bran is a great source for fiber, minerals and several kinds of useful vitamins that are essential for transforming starch to energy in cells. In Iran bran is earned from cereals and this cause many kinds of diseases. If we eliminate bran from our foods, glucose transfers to fat which may cause metabolic syndrome, cordial diseases and several kinds of digestive cancer. On the other hand, if we eat bran separately, it causes such problems as: material absorption reduction or blocking the gut. So, eating bran breads and brown rice is the best way for our health. Today, eating seeds with bran has been transferred to a healthy life style in developed countries. Germany produces about 80 percent of bran breads in this country. Consumption of brown rice in China and Japan has prevented oldness. The education of bakery authorities is most important for public usage of bran from food. In this paper, the practical solutions for these problems are presented.

    Keywords: Cereal bran, Diseases, Metabolic syndrome, Food Safety, education
  • Maryam Salami, Mina Hajizadeh Page 100

    A vegetarian is a person who avoids meat consumption and a vegan is one who does not use, dairy, and eggs as well. The purpose of this study was to evaluate the effects of diets, especially vegetarian diet on health and disease. Vegetarian diet reduces the risk of cardiovascular disease, cardiovascular risk factors, cancers and disease. People with a vegetarian diet appear to be less likely to develop obesity, high blood pressure, diabetes type 2 and cardiovascular disease. Although vegetarian diets are health promoting compare to most diets but vegetarian diet can cause nutrient deficiencies including protein, iron, zinc, calcium, vitamins 12B and A, omega-3 fatty acids, and iodine if it is not appropriately followed. The effects of vegetarian diet on neurological and cognitive function, obesity, diabetes and other diseases have been considered in this article.

    Keywords: Vegetarian, Metabolism, type 2 diabetes, Obesity, Nutrition
  • AliAkbar Moosavi Movahedi, Reza Yousefi, Marjan Soleimanpour Page 107

    Sleep is a very important phase of life that the detoxification of the body occurs in this phase. The exact quantity of sleep required varies according to the age of the individual, and determining the amount of time needed per person depends on the physiological characteristics of the individual's body. In general, good sleep is for sleeping at about 8 hours, which occurs at about 9 or 10 in the evening until 5 in the morning. The reason for this phenomenon is that the recovery mechanisms and the processes for producing the necessary hormones and antioxidants are initiated, processed and completed at this interval. The melatonin hormone is produced during the sleep process and is known as the sleep hormone. Melatonin is an antioxidant that produces it in a good, timely manner. Also, in the absence of this hormone, people will endure problems such as stress, anxiety, rapid aging and diabetes. Insomnia is associated with an increase in the incidence of diabetes and its complications. Having distress sleep or poor quality sleep, such as confusion at the beginning of sleep or maintaining its association, increases the risk of impaired glucose levels and, as a consequence, increases the risk of developing diabetes type-2. Therefore, getting used to healthy sleep (quality sleep) can help to prevent various diseases. Improving the health of the community requires people to know how to modify the sleep program and adjust the body's biological clock.

    Keywords: sleep quality, Melatonin, Sleep hormone, Biological clock, Insomnia, Stress, Aging, Diabetes
  • GholamHossein Riazi, Monireh Sadat Mousavi Page 116

    The issue of consciousness and cognition has been a long concern for humankind over thousands of years. So far, most investigations in this field of research, have studied the brain tissue for cognitive performance assessment. During the last two decades of the twentieth century, the astonishing of relationship between cognitive impairments and cardiovascular diseases has been reported by many researchers. In 1999, these studies led to the formation of a new branch of science called "neurocardiology" investigating the brain-heart connections. Research of neurocardiologists has shown that the heart is much more complex than a mechanical pump, and has an elaborate intrinsic cardiac nervous system (ICNS) arranged in the form of several ganglia around the cardiac conduction system. Besides, intrinsic cardiac production of many brain hormones and neurotransmitters involved in cognitive performance such as memory, thinking, decision making and motivation, has provided a complex network which is described as a "small brain". When a person experiences positive emotions such as kindness and generosity, the finest brain-heart synchronization improve cognitive performance. On the contrary, negative emotions such as hatred and jealousy through disturbing brain-heart coherency have adverse effects on cognitive performance. So the heart, just like the brain, has a significant influence on different cognitive proficiencies.

    Keywords: Cognitive performance, Neurocardiology, Brian-heart connections, Intrinsic Cardiac Nervous System (ICNS), Cardiac small brain
  • ShokrAllah S. Karimian Page 122

    The aim of the present paper is to find the answer, from both classical and quantum points of view, to the questions: ‘Can quantum teleportation be used for superluminal communication?’ or ‘Will we ever be able to teleport people?’ To this end, in addition to illustration of theoretical and experimental teleportation, feasibility of this phenomenon in its natural and laboratory forms are discussed. Results from the latest peer-reviewed research activities about teleportation of objects confirm that teleportation of quantum particles (spins, etc.) has already been achieved in laboratories. It is found, however, that neither adequate experimental evidences nor coherent theoretical backing exists to prove the teleportation of an object containing a collection of these particles. Nonetheless, since experimental study of large quantum systems, due to known difficulties, has so far not been realised, it is quite possible that study of such systems result in sensational findings. Of course, the final answer to whether teleportation of people is possible, even in principle, must wait for the formulation of a complete theory of physics; one which unifies relativity with quantum mechanics. Until then, however, the emergence of quantum computers could be the game changer, with the hope that they can turn into platforms for development of quantum communication and maybe one day real teleportation.

    Keywords: Teleportation, Quantum, Engineering the vacuum, Space-time matrix, Psychic, Exotic
  • Aazam Aghaei Mirakabad, Mohsen Haji Zeinolabedini, Elaheh Aghaei Mirakabad Page 129

    The current life of mankind has gone way that objects play a vital role in it. In the past, objects as separate entities in the areas of performance were limited. The Internet of Things billions or trillions of objects can communicate with each other and with the surrounding environment and to exchange information. Recently the subject of a new research and applications in the field of Internet of Things (IOT) in libraries is formed. In this paper, an overview of the concept and the IOT in general, the Internet of Things applications in libraries in order to better service, has been paid. According to the study, the use of tools such as magic mirror, wireless sensor networks, sensor sheet under pressure and provide models for the Internet of Things technology in libraries is suggested. Internet of Things can make smart buildings, library buildings so that users can interact with different objects in the library and information they need with the appropriate virtual communication tools should be implemented. Internet of Things on the collection, mapping, search, access to library resources and other sectors and activities will be affected. Nevertheless, if IOT will be implemented in academic libraries, library service manner of physical and personal services will become significantly to the unattended service.

    Keywords: internet of things, Academic Libraries, WSN, Internet of Things applications, cloud computing
  • Omid Massoudifar Page 136

    Indigenous people have special talents and ability to learn how to use their experiences. This native knowledge originates from the interplay between society and the environment and is transmitted over generations. During the history of Persian writings, part of this knowledge has come to your attention and has been used for centuries. One of the most important sources for understanding agriculture and managing the water and soil in Iranian history is Ershad Al-Reza Aboonsiri Heravi's book, written in the year 921 AH at the end of the Timurid period. This book is the most famous agricultural book in Iranian history before the start of the new agricultural education in the early nineteenth century. This book is in fact the encyclopedia of agriculture. The topics of the book are comprehensively presented in clay, agriculture, horticulture, food industry, ornamental plants and garden design as eight sections. This book is an important source for getting acquainted with agriculture, herbs and its principles during the Islamic period. Native Iranian knowledge of highlevel agriculture was used by other nations in the past. The purpose of this paper is to review soil and water assessment methods for agriculture based on the text of this book. The topics of this book are about soil types, fertility and functional diagnostics. Analysis and interpretation of the second chapter shows that the predecessors have had many efficient and experimental methods for assessing water and soil, which today can also be exploited based on indigenous knowledge.

    Keywords: Ancient indigenous knowledge of Iran, Ershad-al Zeraee Book, Farm soil, Salinity soil, water